آرامیس مشاور




راهکارهایی برای خائن نادم

بازسازی یک ویرانه
اگر قبول دارید اشتباه کردید یا اگر می خواهید رابطه خود را حفظ کنید این مطلب را بخوانید. اما اگر هنوز به این درک نرسیده اید ، از خواندن آن صرف نظر کنید. بهتر است بدانید شما با احساس پشیمانی و ندامت خود قصد جبران دارید پس باید با همسرتان با نرمی و صمیمیت گفتگو کنید. در مقابل او با تواضع رفتار کنید و از صمیم قلب از او عذرخواهی کنید تا شاید راضی شود و شمار را برای بار دیگر بپذیرد . البته این امر در صورتی امکان پذیر است که او نیز شما را هنوز کمی دوست داشته باشد. باید از او بخواهید شما را ببخشد، متوجه شود شما از اشتباهات گذشته خود پشیمان هستید و از او یک فرصت دوباره درخواست کنید. برای رسیدن به این اهداف ، می توانید کارهای زیر را انجام دهید.

1- رابطه قبلی را ادامه ندهید و با فرد سوم کامل قطع رابطه کنید:
اول از همه همسر خیانت کرده باید کلیه روابط خود را با فرد مقابل قطع کند و این نکته را روشن سازد که آن رابطه به پایان رسیده و او کاملا به زندگی زناشویی خود متعهد است و برای بهبود و دوباره ساختن آن تلاش می کند. هیچ قدمی برای بهبود رابطه زناشویی نمی توان برداشت وقتی هنوز شخص سومی در کنار یکی از طرفین وجود دارد. پایان بخشیدن به روابط تنها به معنای پایان بخشیدن به مقاربت جنسی نیست؛ همه بحث های شخصی و تماس های تلفنی نیز باید متوقف شود. وقتی سوم شخص همکار است ، تماس باید شدیداً در حیطه کار باشد و رویارویی ضروری و برنامه ریزی نشده جهت برگرداندن اطمینان و اعتماد باید با همسر در میان گذارده شود.

2- مغرور نباشید و عذرخواهی کنید.
عذرخواهی صادقانه و صمیمانه معجزه می کند. به ویژه اگر جز افرادی باشید که معمولاً به سختی قبول می کنند اشتباه کرده اند. می توانید چیزهایی از این قبیل بگویید: متاسفم ، عذر می خواهم ، کاری که انجام دادم واقعا احمقانه بود، نمی دانم چه اتفاقی برایم افتاده بود.

3- انکار نکنید و عواطف خود را با او در میان بگذارید
صادق باشید و احساساتی که باعث ایجاد خیانت در شما شده است را با طرف مقابل در میان بگذارید. از ترس ها، ناراحتی ها و ناامنی های خود با او حرف بزنید . زمانی که شریک زندگی تان از احساسات درونی تان اطلاع پیدا کند، خیلی راحت تر می تواند با شما ارتباط برقرار کند تا این که فقط شاهد کارتان باشد. در میان گذاشتن چیزهایی که در قلب و ذهن تان می گذرد، می تواند در بهبود رابطه و نزدیکی و صمیمیت بیشتری میان شما ایجاد کند. می توانید بگویید «زمانی که این کار را انجام دادم واقعاً احساس پشیمانی کردم، اصلا دوست نداشتم دل تو را بشکنم، فقط نمی دانم چرا یک مرتب این طوری شد.»

4- همه چیز را نگویید اما اعتراف کنید
البته این کار ساده ای نیست. همسرتان احتمالاً با شنیدن این مسئله خیلی ناراحت خواهد و رنجیده خاطر خواهد شد. مطمئناً مشکلات و درگیری هایی بینتان ایجاد خواهد شد . اما اگر بخواهید مشکلات مربوط به صمیمیت در روابط جنسی خود را برطرف کنید ، باید اسرار مربوط به گذشته تان را با همسرتان در میان بگذارید. البته منظورم این نیست که همه جزئیات مربوط به رابطه خود را پیش او بریزید، فقط به اندازه ای که خودش می خواهد بداند، با این کار به او نشان خواهید داد چیزی را از او مخفی نکرده اید.

5- خودمحور نباشید و یا نگرش و طرز تلقی همسرتان آشنا شوید:
حتما لازم نیست دیدگاه های او را تمام و کمال بدانید و بپذیرید، فقط کافی است از آنها اطلاع داشته باشید در زمان حل مشکل، با فشار و تعارض کمتری روبه رو می شوید. با این کار همسرتان متوجه می شود به او اهمیت می دهید و به حرف هایش گوش می کنید. با این کار می توانید، مشکلات را از دیدگاه او نیز تحلیل و بررسی و با او اظهار نظر همدردی کنید . می توانید بگویید: «می دانم از این کار من خیلی عصبانی شدی و شاید نتوانی من رو ببخشی»

6- بهانه نیاورید و مسئولیت اشتباه خود را برعهده بگیرید:
عدم توانایی در قیول مسئولیت، حقیقتاً فرو رفتن در لاک تدافعی است و هیچ مشکلی را حل نمی کند. می توانید بگویید: «نباید چنین کاری را انجام می دادم، می دانم که مقصر هستم و دوست دارم برایش کاری بکنیم.

7- فردی تصمیم نگیرید و به توافق برسید
به جای این که در مورد اختلافات گذشته خود با هم بحث کنید، یا دنبال مقصر بگردید، بر روی مشکلی که برای تان اتفاق افتاده است تمرکز کنید و در حل آن بکوشید. سعی کنید در مورد اموری صحبت کنید که به آینده مثبت شما دو نفر کمک می کند . می توانید بگویید: «ما همدیگر را دوست داریم و برای زندگی خود ارزش قائل هستیم ، دوست داریم برای قوی تر و صمیمی تر کردن بیشتر ارتباط مان صحبت کنیم.»

8- بدقول نشوید و تعهد بدهید رفتارتان را عوض کنید:
باید بدانید ، اگر دائما بخواهید رفتارهای زننده خود را تکرار کنید ، کار به جایی نمی برید . باید رفتار خود را تغییر دهید که طرف مقابل بتواند قبول کند شما در شرف تغییر کردن هستید. چیزهایی از این قبیل بگویید: «از این به بعد قول می دهم بیشتر به تو توجه کنم.»

9- دروغ نگویید و صادق باشید:
سعی نکنید یا تزویر و ریا به درون قلب او نفوذ کنید، زیرا او در تشخیص دروغگویی تخصص ویژه ای دارد. پس بهتر است صادق باشید. دلیل اشتباهات گذشته خود را برای او شرح دهید و به او بگویید زندگی بدون وجود او برای شما غیر ممکن است.

10- کنار نکشید و مبارزه کنید
اگر می خواهید واقعا شما را ببخشید و اعتماد از دست رفته دوباره حاصل شود، برای این کار حد و مرز تعیین نکنید. باید در همه مراحل خونسردی خود را حفظ کنید. از خود ناامید نشوید و نسبت به او بی توجهی نشان ندهید . بدانید او تجربه شختی را طی کرده است و برای ببخش شما نیاز به زمان دارد اما در این فرصت زمانی نباید کنار بکشید.

11- زیاد حرف نزنید و عمل کنید:
گفتن «من عوض می شوم» دردی را دوا نمی کند. اعمال شما قدرت تاثیرگذرای بیشتری نسبت به گفته های تان دارند و به عنوان اولین منبع تصمیم گیری او به شمار می روند. تشخیص دهید چه کارهایی را می پسندد و چه کارهایی را دوست ندارد، سپس ذهن خود را بر روی انجام دادن یا ندادن انها متمرکز کنید.
در حالی که این نکات موارد کاربردی بسیار خوبی به شمار می روند، به هیچ وجه عاری از خطا و شکست نیستند. اگر او واقعاً تصمیم خودش را گرفته باشد در این صورت هیچ کاری نمی توان کرد و شما باید راه خودتان را بگیرید و بروید. اما اگر چنین نبود مصر باشید و به او ثابت کنید هنوز هم ثانیه به ثانیه ای که می گذرد به فکر او هستید.

حمید امیری، کارشناس ارشد روان شناسی بالینی