آرامیس مشاور




10 ویژگی یک همسفر خوب

بیا با هم برویم سفر
از آنجایی که ما انسان ها به طور کلی موجوداتی اجتماعی هستیم، معمولاً، دوست داریم در سفرها، شخص یا اشخاصی همراهی مان کنند. داشتن همسفر خوب موهبتی است که لذت سفر را صد چندان می کند. اما آیا همه ما می توانیم همسفرمان خوبی باشیم؟ متاسفانه پاسخ این سوال منفی است. شاید افرادی در زندگی ما باشند که خیلی هم به آنها علاقمند باشیم، اما این علاقمندی تضمن کننده خوشایند بودن سفر با آنها نیست. برای این که سفر لذت بخشی داشته باشیم، هم باید خودمان همسفر خوبی باشیم و هم این که همسفر یا همسفران خوبی داشته باشیم. همسفران خوب دارای ویژگی های خاصی هستند که در ادامه به ذکر مهم ترین آنها می پردازیم:


1- ماجراجویی و کنجکاوی : یکی از ویژگی هایی که باعث می شود عزم سفر کنیم، آشنایی با مکان های جدید و دیدن و کشف ناشناخته هاست . بنابراین داشتن همسفری که از دیدن چیزهایی جدید و نو لذت می برد و شاد می شود، موجب شور و شعف ما هم خواهد شد. در ضمن، ماجراجویی و کنجکاوی باعث می شود افراد خیلی راحت تر با مسایل و مشکلاتی که ممکن است در هر مسافرتی پبش آید روبه رو شوند و هر مشکلی را به شکل فرصتی برای تجربه ای جدید در نظر گیرند.

2- انعطاف پذیری : افراد انعطاف پذیر از این که برنامه هایی که برای سفر چیده اند به هر دلیلی (مثل شرایط بدجوی) به هم بخورد ناراحت نمی شوند و با آرامش برنامه دیگری را جایگزین می کنند. این افراد از خوردن غذاهای جدید و آشنایی با فرهنگ ها و آداب و سنن نو نه تنها ناراحت نمی شوند، بلکه از این موارد استقبال نیز می کنند.

3- داشتن مدیریت زمان: همسفر خوب، شما را نیم ساعت دم در هتل معطل نمی کند، یا باعث نمی شود همیشه جزء آخرین نفرهایی باشید که به اتوبوس یا هواپیما می رسید.

4- داشتن مدیریت مالی: همان قدر که سفر رفتن با کسی که با همه پیشنهادهای شما به خاطر هزینه اش مخالفت می کند، ناخوشایند است؛ همسفر بودن با کسی که بدون توجه به بودجه خرج های غیر ضروری می تراشد نیز می تواند اعصاب خردکن می باشد. شاید به خاطر رودربایستی با پیشنهادهای همسفرتان مخالفت نکنید، یا خرج های اضافی را به رویش نیاورید ، ته دل تان نگران دوران بعد از سفر و کمبود بودجه احتمالی هستید.

5- مستقل بودن: یک همسفر خوب فرد مستقلی است، همان طور که از بودن با شما و همراهی کردتان لذت می برد، در صورت لزوم می تواند به تنهایی به تفریحات مورد علاقه اش بپردازد، بنابراین اگر شما گاهی اوقات بخواهید به تنهایی از جایی دیدن کنید، از شما ناراحت نمی شود. همسفر خوب به شما اجازه می دهد هر وقت خواستید تنها باشید.

6- شنونده و گوینده خوبی بودن: یکی از فعالیت های لذتبخش سفر گفت و شنود با همراهان است. داشتن همسفری که با دقت و علاقه به حرف های ما گوش می دهد و با ما همراهی می کند، موهبت بی نظیری است که باید قدرش را دانست.

7- با برنامه بودن: گفتیم یکی از ویژگی های همسفر خوب، انعطاف پذیر بودن است، اما نباید این ویژگی را با بی نظمی اشتباه گرفت. همسفر نمونه کسی است که در عین داشتن نظم و برنامه، انعطاف پذیری خودش را نیز حفظ کند. مطمئناً همسفر شدن با فردی بی نظم و شلخته نمی تواند تجربه جالبی باشد.

8- شوخ طبعی: شوخ طبعی یکی دیگر از ویژگی های است که می تواند ما را به همسفری خوب تبدیل سازد. از آنجایی که در طول مسافرت برنامه روزمره افراد به هم می خورد، احتمال رخ دادن اتفاقات غیرمنتظره بیش از مواقع عادی است. بودن با فرد شوخ طبعی که از هر یک از غیرمنتظره ها داستان جالب و خوشحال کننده ای می سازد و در طول مسافرت بارها و بارها لبخند را میهمان صورت ما می کند، یکی از شانس های سفر است.

9- خردمند و قابل اتکا بودن: این که بدانیم با فردی که همسفر هستیم که می توان برای حل مسائل و مشکلات رویش حساب کرد ، موجب کاهش نگرانی و در نتیجه افزایش شادی و امنیت خاطرمان می شود.

10- خوش بینی: هدف ما از صرف وقت و هزینه برای رفتن به مسافرت تمدد اعصاب و رسیدن به آرامش بیشتر است. همسفر بودن با کسی که مدام نق می زند و از همه چیز - از وضعیت هوا گرفته تا هتل محل اقامت ، برخورد راننده ای که خیلی گرم سلام نکرده – گله و شکایت دارد و ایرادگیر است، به ما در رسیدن به آرامش کمک نمی کند.

ماهنامه سپیده دانایی، شماره 75