آرامیس مشاور




چگونه کودک را آماده رفتن به مهد کودک کنیم؟

بسیاری از کودکان مهد کودک خود را به راحتی با خوشحالی آغاز می کنند، اما گروهی نیز هستند که برای کنارآمدن با شرایط جدی خود در مهد کودک به زمان بیشتری احتیاج دارند . آنچه باید بیش از پیش به آن دقت کرد پذیرش احساسات کودک و کمک به اوست تا بتواند هر چه بهتر به ترس خود غلبه کند.
برخی از والد زمانی که گریه و التماس کودک خود را می بینند و یا زمانی که با حالات ناخوشایند او مواجه می شوند، از روی محبت و دلسوزی کودک را به منزل باز می گردانند، در حالی که این رفتار نه تنها به بهتر شدن شرایط کودک کمک نخواهد کرد، بلکه کودک را وابسته تر می کند . برای جلوگیری از این مشکلات لازم است که به برخی نکات توجه داشته باشید:

1) اغلب مهدکودک ها برنامه های خود را به تدریج به کودکان تازه وارد معرفی می کنند. این معرفی تدریجی می تواند برای کودکان خجالتی و حساس بسیار مفید باشد. شما نیز می توانید از همین روش قبل از ورود کودک به مهد استفاده کنید؛ به این ترتیب که از قبل در مورد فضای مهد کودک و فعالیت های آن جا برای او توضیح دهید و با برانگیختن علاقه کودک، زمینه را برای تعامل او با دوستان جدید و بازی های گروهی فراهم کنید.
2) احساسات خود را بشناسید و اگر به هر دلیلی نگرانی هایی دارید، سعی کنید این نگرانی ها به کودکتان انتقال نیابد. طولانی کردن فرآیند خداحافظی و پرسیدن سوالات تکراری در مورد مهد کودک می تواند این نگرانی ها را منتقل کند.
3) بهتر است در صورت امکان، روزهای اول در مهد حضور داشته باشید تا اعتماد کودک به مربی و سایر کودکان جلب شود. به این ترتیب، کودک می تواند درعین حال که از حمایت مادر اطمینان دارد، روابط دلبستگی جدیدی با مربیان مهد و سایر کودکان برقرار کند و به تدریج برای روزهایی آماده شود که مادر در مهد کودک حضور ندارد.
4) می توانید از روزهایی که به مهد کودک و مدرسه می رفتید خاطراتی برای کودک خود تعریف کنید و یا کتاب های داستان با چنین مضمونی برای او بخوانید.
5) هدیه ای برای کودکتان در نظر بگیرید و به او یادآور شوید هنگامی که قرار است او را به منزل ببرید، هدیه را به او خواهید داد. به این ترتیب، کودک مطمئن می شود که شما باز خواهید گشت. این هدیه می تواند یک بستنی ، کتاب، کارتون و یا حتی رفتن به پارک باشد. چیزی که در این جا اهمیت دارد فراموش نکردن قولی است که به او داده اید.
6) حتماً در زمان تعیین شده برای برگرداندن کودک خود به منزل بروید و اجازه ندهید که کودک شما بیش از اندازه در انتظار شما بماند. این انتظار می تواند بر روحیه او تاثیرمنفی بگذارد و کودک شما به همین دلیل، از رفتن به مهد کودک سرباز بزند.
7) زمان بازگشت خود را با توجه به سطح درک کودک به او یادآور شوید، ، چرا که کودکان درک درستی از زمان ندارند. برای مثال ، می توانید به او بگویید بعد از این که ناهارش را خوردشما باز خواهید گشت و اگر قرار است شما برای آوردن فرزندتان از مهد به منزل به دنبال او بروید، حتما خودتان این کار را انجام دهید.
8) در پایان اگر با استفاده از راهکارهای ارائه شده نتوانستید اضطراب کودک خود فایق آیید، حتما یک متخصص مراجعه کنید.

سمیه بهجت پناه، کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی